Telegram Hesabını Kalıcı Olarak Silme

WhatsApp’tan sonra en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan Telegram, milyonlarca kullanıcıya hizmet sağlıyor. Mobil, masaüstü ve web uygulamaları ile her platformda kullanıcılara imkân sağlayan Telegram’ı siz de kullanıyor olabilirsiniz. Ancak, herhangi bir neden dolayı hesabınızı silmeye karar verdiniz. Evet, bunu yapabilirsiniz. Bu rehberde Telegram hesabını kalıcı olarak silme nasıl yapılır anlattık.

Telegram Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Herhangi bir nedenden dolayı Telegram hesabını kalıcı olarak silmek isteyebilirsiniz. Bunu yapmanıza izin verilir. Peki, nasıl yapacağınızı biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin ve hesabınızı kalıcı olarak kaldırın.

Telegram hesabınızı silmek istiyorsanız bunu mobil uygulama üzerinden yapmanız henüz mümkün değil. Hesabınızı kaldırmak için Telegram’ın web sitesini kullanmanız gerekiyor.

Telegram profilinizi silmeye geçmeden önce belirtmemiz gereken bazı şeyler var. Kalıcı olarak silinen hesap bir daha geri döndürülemez. Hesabınızı kaldırdığınızda bütün verileriniz, mesajlarınız ve kısaca her şeyiniz silinir. Bunun da bir daha geri dönüşü yoktur. Bu nedenle ihtiyacınız olacak şeyleri önceden yedeklemenizde fayda var. Aksi takdirde hesabınızı sildikten sonra bir daha onlara ulaşamazsınız.

Telegram Hesabı Nasıl Silinir?

Aşağıdaki adımları izleyerek Telegram hesabı nasıl silinir öğrenebilirsiniz:

  1. Başlamadan önce doğrulama kodu isteyeceği için telefonunuzda Telegram’ın yüklü olduğundan ve hesabınıza giriş yaptığınızdan emin olun.
  2. İlk olarak bir web tarayıcısı kullanarak Telegram’ın Yetkilendirme sayfasına gidin. Bu sayfadan hesabınızı silme ve yönetme gibi işlemleri yapabilirsiniz.
  3. Telefon numaranız ile giriş yaptıktan sonra telefonunuza gelen onay kodunu girin.
  4. Hesap yönetimi araçları sayfası karşınıza çıkacaktır. Bu alanda Hesabı Sil anlamına gelen “Delete Account” yazısına tıklayın.
  5. Hesabınızı gerçekten silmek istediğinize emin olduğunuzu doğrulamak için size bir onay sorusu soracaktır. Bir neden belirtin ve hesabınızı silmeye devam etmek istiyorsanız Delete My Account (Hesabımı Sil) butonuna tıklayın.
  6. Son bir onay penceresi daha açılacaktır. Bunu da onayladıktan sonra hesabınız silinecektir.
  7. Hesabınız silindikten sonra aynı telefon numarasını kullanarak birkaç gün hesap oluşturamazsınız. Aynı telefon numarası ile yeni bir hesap oluşturmak istiyorsanız bir süre beklemeniz gerekir.