Youtube 1 Milyon İzlenme Ne Kadar Para Kazandırır?

Günümüzde binlerce kişi YouTube’a videolar yükleyerek bundan para kazanıyor. On binlerce kişi ise YouTube’a video yükleyerek para kazanmanın hayalini kuruyor. Neden siz de para kazanmaya başlamıyorsunuz? Bu yazıda sizi biraz da motive edecek bir bilgi paylaştık. Peki, YouTube 1 milyon izlenme ne kadar para kazandırır? İşte cevabı…

YouTube’dan para kazanmak, videolarda gösterilen reklamlara göre şekillenir. Her içerik, her farklı video kendisine özel bir getiri sağlar. Bu durumun temel ise Bin Gösterim Başına Gelir olarak bilinen BGBG kavramıdır. Videonun BGBG’sine kazanılan para da değişiklik gösterir.

BGBG Nedir? (Bin Gösterim Başına Gelir)

YouTube platformuna yüklenen milyonlarca video vardır. Her video da kendine göre farklı bir kategoridedir. Oyun videoları, çocuk videoları, şarkı klipleri, eğlence videoları, VLOG videoları ve saymakla bitmeyecek kadar uzun bir liste… Her bir video kategorisinin de kendine göre BGBG miktarı mevcuttur. Hatta aynı kategoride olmasına rağmen farklı bir video konusu olduğu için bile farklı BGBG miktarına sahip olabilir.

BGBG olarak kısaltılan Bin Gösterim Başına Gelir sizin videonuzdaki reklamların 1000 kez görüntülenmesine karşılık alacağınız getiriyi ifade eder. Google’ın destek sitesinde şu formül yer almaktadır:

BGBG = (Tahmini kazanç / Reklam görüntülenme sayısı) * 1000

Diyelim ki YouTube videonuzda 250 kez reklam görüntülenmesi olmuş. Reklamlardan elde ettiğiniz tahmini kazanç ise 50 TL olsun. Bu durumda (50 TL / 250) * 1000 formülünü uyguladığınızda sonuç olarak 200’ü elde edersiniz. Yani sizin videonuzun reklam görüntülenmesi 1000’e ulaştığında 200 TL kazanacak olursunuz. Elbette bu rakamlar tamamen tahmini ve örnek olması amacıyla verilmiştir. Videonuzun türüne göre çok daha az ya da çok daha fazla kazanmanız mümkündür.

Youtube 1 Milyon İzlenme Ne Kadar Para Kazandırır?

Bir milyon izlenmenin ne kadar para kazandıracağını bilmek için ilk önce BGBG miktarına bakmanız gerekir. Adsense hesabınızda gördüğünüz BGBG’den yola çıkarak 1 milyon izlenmede ne kadar para kazanacağınızı öğrenebilirsiniz. Eğer Adsense hesabınız yoksa aşağıdaki örneğimizi de incelemenizi tavsiye ederiz.

Bir YouTube içerik üreticisinin BGBG’si 10 TL olduğunu varsayalım. Bu durumda basit bir matematik hesabı ile videolarındaki gösterim sayısı 1 milyona ulaştığında 10000 TL kazanacaktır.

Bu yazıda YouTube 1 milyon izlenme kaç para sorunun yanıtını verdik. Siz de YouTube kanalınıza abone ve izlenme satın almak istiyorsanız igbayi.net'i ziyaret etmeyi unutmayın: YouTube izlenme satın al.