YouTube Kanal Açma Rehberi 2022

YouTube’da video paylaşarak bundan para kazanan binlerce kişi var. Siz de bunlardan biri olmak istiyorsanız vakit kaybetmeden başlamanızı tavsiye ederiz. Eğer başlangıçta ne yapacağınızı bilmiyorsanız hiç sorun yok. Sizler için hazırladığımız YouTube Kanal Açma Rehberi 2022 yazısı aklınızdaki tüm sorulara yanıt verecek.

YouTube Kanalı Açmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Popüler video platformu YouTube’da binlerce kanal var. Bu kanalların arasından sıyrılıp kendi kitlenizi kazanmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken pek çok şey var.

  • Benzersiz bir kanal adı bulun: Kanal adınızı, kendi ad soyadınız yapabilirsiniz. Ancak, adınızı kullanmak istemiyorsanız benzersiz olmasına dikkat edin.
  • Özgün olun: Videolarınız tamamen size ait olsun. Başka YouTuberların içerik fikirlerini kullanarak videolar oluşturmayın. Kendi esprilerinizi kendi mizahınızı kullanarak içerik üretin. Başkalarına benzemeye çalışırsanız izleyiciler sizin yerinize orijinal kişiyi izler.
  • Düzenli ve planlı olun: YouTube, sabır ve düzen gerektirir. Başarılı olmak için sabırlı olun. Aynı zamanda düzenli ve planlı bir şekilde videolar yüklemeye devam edin.
  • Videolarınızı düzenleyin: Videolarınızı çeker çekmez YouTube’a yüklemeyin. Gereksiz sahneleri videodan kesin. Telifsiz müzikler kullanarak daha izlenebilir bir hâle getirin.
  • Abone olmaya teşvik edin: Sizi izleyen kişiler abone olmayı, videoları beğenmeyi unutabilir. Videolarınızda izleyicilere seslenerek abone olmalarını, videoları beğenmeyi ve hatta bildirimleri açmalarını isteyin. Aynı zamanda videonun içine de hatırlatıcı animasyonlar eklemeyi tercih edin.

YouTube Kanal Açma Nasıl Yapılır?

Eğer siz de YouTube kanalı nasıl açılır bilmiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

  1. İlk olarak YouTube sitesine ya da mobil uygulamasına giriş yapın. Giriş yapmak için bir Gmail hesabı kullanabilirsiniz.
  2. Sağ üstteki profil resminize tıklayın ve kanal oluşturmaya başlayın.
  3. Kanal Oluştur butonuna tıklayın.
  4. YouTube kanalınız ile ilgili bilgileri gerekli alanlara yazın.
  5. Kanalınızda ne tür videolar paylaşacaksanız bir kategori seçin.
  6. Şartlar ve Koşullar’ı kabul edin.
  7. Tüm her şeyi tamamladıktan sonra kanalınızı oluşturmayı tamamlayın. Artık sizin de bir YouTube kanalınız var.

Siz de vakit kaybetmeden YouTube abone satın al hizmetimizi tercih edin.