Youtube Para Kazanma Şartları 2022

Her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği, dünyanın en büyük video platformu YouTube’dan gelir elde etmek ister miydiniz? Cevabınız evet ise bu yazı tam da size göre. Çünkü YouTube’da para kazanmak için sahip olmanız gereken bazı şartlar vardır. Aşağıda bu şartlar hakkında detaylı bilgilendirme yaptık.

Youtube Para Kazanma Şartları 2022

YouTube, platformda içerik üreten kişilere para kazanma imkânı sağlıyor. Ancak, herkesin kaliteli içerikler üretmesi için bazı şartlar istiyor. Aynı zamanda içerik üreticilere çok sayıda para kazanma olanağı sağlıyor. YouTube’dan para kazanmanızın pek çok farklı yolu vardır:

  1. Reklam gelirleri: Videolarınızda gösterilen reklamlardan para kazanın.
  2. Katıl üyelikleri: Katıl ile abone olanlardan para kazanın.
  3. Süper chat: Bulunduğunuz ülke destekliyorsa para kazanırsınız.
  4. Süper etiketler: Bulunduğunuz ülke destekliyorsa para kazanırsınız.
  5. YouTube Premium: YouTube Premium ile sizi izleyenlerden para kazanın.
  6. Sponsorluk anlaşmaları: Sponsorluk anlaşmaları ile para kazanın:

Ancak bu gibi para kazanma yollarını kullanmak istiyorsanız YouTube para kazanma şartları sizin için bir sorun olmamalı. Peki, nedir bu YouTube para kazanma şartları?

1. 18 yaşından büyük olmak

YouTube’dan para kazanmak istiyorsanız 18 yaşından büyük olmalısınız. Aksi takdirde YouTube kuralları sizi engeller. Ancak, yaşınız küçükse ailenizden yetişkin bir kişinin yardımıyla para kazanma programına katılabilirsiniz. 18 yaş kuralı, YouTube’dan para kazanmak için gerekli olan Adsense hesabını açmak için gereklidir.

2. En az 1000 aboneye sahip olmak

Para kazanma özelliğini etkin hâle getirmeden önce YouTube kanalınızın en az 1000 aboneye sahip olması gerekir. 1000 abone sayısına ulaştığınızda para kazanma şartlarından bir tanesini daha yerine getirmiş olursunuz. YouTube, bu kuralı içerik üreticilerin devamlı ve kaliteli içerik üretmelerine teşvik etmek için koymuştur.

3. En az 4000 saat izlenmeye sahip olmak

YouTube kanalınızda paylaştığınız tüm videoların toplamda en az 4000 saat izlenmeye sahip olması gerekiyor. Bunu yapmak aslında ilk duyduğunuzda zor gibi görünse de düzenli bir şekilde YouTube kanalınıza video yüklüyorsanız ve aynı şekilde takipçileriniz de sizi düzenli bir şekilde izliyorsa bu gereksinime ulaşmak o kadar da zor değil.