YouTube Reklam Verme Nasıl Yapılır?

Dünyanın en çok ziyaret edilen video paylaşım platformu YouTube’a reklam vererek izlenme sayılarınızı ya da işletmenizin gelirlerini arttırma şansınızı olduğunu biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız cevabını verelim: Evet, YouTube’a reklam vererek ilgili istatistiklerinizi artırırsınız. Bu rehberde YouTube reklam verme nasıl yapılır hakkında bahsettik.

YouTube’da videolar izlerken video öncesinde 5 saniyelik ya da daha uzun reklamlar görürsünüz. Bu reklamlar bir videodan oluşur. Siz de bu alana reklam vererek kendi işletmenizin, YouTube kanalınızın ya da bir ürünün veya hizmetin tanıtımını yapabilirsiniz.

YouTube Reklam Verme Nasıl Yapılır?

İşletmenizi tanıtmak ya da YouTube videolarınızı izletmek için reklam vermek istiyorsanız bunu yapmak çok zor değildir. Reklam vermek için ilk olarak YouTube Ads sayfasına gitmelisiniz. Buraya tıklayarak ilgili sayfaya gidersiniz.

Ads sayfasına gittiğinizde Hemen Başlayın butonuna tıklayın. Ardından reklam vermek için paylaşacağınız videonuzu seçmeniz gerekiyor. Bu videoyu da YouTube kanalında paylaşmış olmanız gerekiyor. YouTube kanalınızda bir video paylaşın ve daha sonra aynı sayfaya yeniden gelin. Zaten hali hazırda paylaşılmış bir videonuz varsa onu da kullanabilirsiniz.

Videonuzu seçtikten sonra yapacağınız harcamayı seçmeniz gerekiyor. Ne kadar çok para verirseniz reklamınız o kadar uzun süre yayında kalır. Elbette bu harcama miktarını bütçenize uygun bir şekilde seçmelisiniz. Aksi takdirde yüksek reklam ücretleri ödemek zorunda kalırsınız.

Reklam Videosu Nasıl Olmalı?

YouTube’a reklam vermek istediğinizde bir reklam videonuz olmalıdır. Reklam videoları öyle rastgele seçilmemelidir. Uzun reklam videoları 5 saniyeden sonra “Reklamı Geç” butonu ile geçilir. Bu nedenle kullanıcının ilgisini çekmek için ilk 5 saniyede kullanıcıya bir şeyler vermelisiniz. Kullanıcının ilgisini çekecek, kişide merak uyduracak şeyler vermeniz gerekir. Verdiğiniz reklamdan en yüksek verimi almak istiyorsanız bu beş saniyeyi iyi kullanmalısınız.

Bir başka reklam türü ise geçilemeyen reklamlardır. Bu reklam türleri biraz daha yüksek harcama talep eder. Ancak kullanıcı reklamı geçemez ve sonuna kadar izlemek zorunda kalır. Yine de söz konusu reklamlarda kullanıcıyı sıkmadan ürününüzü veya hizmetinizi doğru bir şekilde tanıtmanız gerektiğini unutmayın.

Youtube'da ihtiyaçlarınıza uygun Youtube Abone Satın Al paketlerle etkileşimi artırmaya ve hesabınızı geliştirmeye hazır mısınız?