YouTube Gece Modu Nasıl Açılır?

Günümüzde yeni nesil akıllı telefonların ardından pek çok web sitesi de ara yüzlerine gece modu, ya da diğer adıyla karanlık mod, özelliğini eklemeye başladı. Gece modu, internet sitesi veya mobil uygulamalardaki beyaz ağırlıklı ve parlak olarak görünen yerleri siyah ağırlıklı ve koyu tonlar ile değiştirir. Bu da gece saatlerinde ya da karanlık ortamlarda telefonu kullanırken gözlerin yorulmasını engeller. Peki, YouTube gece modu nasıl açılır? Yazımızda bilmeniz gereken her şeyi anlattık.

YouTube, şüphesiz günümüzde en çok kullanılan video arama motorudur. Öyle ki Google’ın ardından en fazla kullanılan ikinci arama motoru olarak bilinir. İstediğiniz her türlü videoya ücretsiz bir şekilde ulaşmanızı sağlayan YouTube, her geçen gün yeni kullanıcılar ve yeni videolar kazanıyor. Bu kullanıcılara da yeni özellikler vermek YouTube’u her geçen gün daha da geliştiriyor. YouTube’a bir süre önce eklenen bir başka özellik ise gece modu oldu. Gece saatlerinde ya da karanlık ortamlarda YouTube uygulamasını kullanan kullanıcılar için bu özelliğin oldukça kullanışlı olduğunu belirtmek isteriz. Peki, YouTube gece modu nasıl açılır?

YouTube Gece Modu Nasıl Açılır?

Bilgisayarınızda tarayıcınızdan YouTube gece modu açmak için şu adımları izleyin;

  1. İlk olarak YouTube’un ana sayfasını açın. Daha sonra sağ üstteki profil fotoğrafınızın yer aldığı simgeye tıklayın.
  2. Açılan seçenekler arasında “Görünüm” adlı bir seçeneğin olduğunu göreceksiniz. Bu seçeneğe tıklayın ve Açık yerine Koyu temayı işaretleyin.
  3. Bunu yaptıktan sonra artık YouTube internet sitesi sizin için karanlık temada görünecektir. Açık temaya geri dönmek için de aynı adımları izlemeniz yeterlidir.

Telefondan YouTube Karanlık Mod Nasıl Açılır?

Telefonunuzdaki YouTube mobil uygulamasından karanlık modu açmak için şu adımları izleyin.

  1. İlk olarak YouTube mobil uygulamasını açın. Daha sonra sağ üstteki profil fotoğrafınızın yer aldığı simgeye tıklayın.
  2. Ayarlar’a tıklayın. Ardından Genel’e tıklayın.
  3. Görünüm’e tıklayın. Açılan seçeneklerden Açık tema, Koyu tema veya Cihaz temasını kullan seçeneklerinden bir tanesini seçin.
  4. Seçtiğiniz tema geçerli olacaktır. Koyu temayı seçerek YouTube karanlık modu kullanabilirsiniz.